sucurile

Sucurile fresh versus sucurile din comerț – să înceapă confruntarea!

”Ce? Tu ai dat sucuri din comerț copilului? Cum așa?”

”Păi da de ce dai sucuri fresh când sunt fructe proaspete și nu pierzi pulpa?”

”Mai bine alegi sucurile proaspăt stoarse.”

Gura lumii nu o închizi și nu o împaci. Iar părinții, în căutarea compromisului dintre sănătos și gustos, se pierd în mulțimea de păreri controversate. Ask a Mom a decis să afle care este, totuși, adevărul în bătălia dintre sucurile fresh versus sucurile din comerț.sucurile

Sucurile proaspăt stoarse nu au nevoie de nici un fel de prezentare. Cuvintele ”fresh”, ”proaspăt-stors” și ”de casă” le cam spun pe toate.

Pe de altă parte, tabelele elegant desenate pe cutiile cu sucuri din comerț au două roluri:

  1. Informativ și
  2. Promoțional – penntru ca cumpărătorii să vadă că sucurile din comerț nu sunt chiar atât de rele precum se vehiculează uneori.

Dar de ce sucurile de comerț pierd teren în fața celor fresh, în pofida acelui tabel de pe ambalaj?

Ambalajul.

Primul motiv ar fi anume ambalajul. Deși multe din materialele folosite sunt etichetate ca fiind biodegradabile, de cele mai multe ori un mic procent de chimicale reușește să se strecoare în sucul împachetat. Acest lucru se întâmplă pentru că, de cele mai dese ori, condițiile de stocare și transportare nu sunt respectate, ceea ce declanșează anumite reacții chimice în ambalaj.

Fructoza.

Al doilea motiv pentru care sucul din comerț pierde în fața sucului natural este fructoza. Dacă scopul Dvs. este limitarea fructozei în dietă, atunci ar trebui să limitați consumul de sucuri din comerț.

Fructoza este metabolizată de ficat și nu poate fi, deci, folosită penru energizarea celulelor. Fructoza face ca ficatul să depună efort în exces pentru procesarea ei. Totodată, crește și producerea de acid uric, care poate cauza pietre la ficat, agrava hipertensiunea și poate produce și alte probleme de sănătate. Cu cât mai multă fructoză consumați, cu atât mai mai dificil îi este ficatului să lucreze.

Ingrediente nu tocmai naturale.

Sucurile din comerț nu se pot compara nici la capitolul ingredientelor naturale cu cele proaspăt stoarse. Una dintre cele mai populare tehnologii de păstrare a sucurilor din comerț este depozitarea aseptică. Ambalarea aseptică presupune excluderea oxigenului din pachetul de suc, pentru a nu oxida conținutul. Astfel, sucurile pot fi păstratre până la un an fără a se altera.

DAR, odată cu extragerea oxigenului, producătorii extrag și acele componente care dau aroma specifică sucului. Astfel, ei sunt nevoiți să apeleze la companii producătoare de aromatizatori și arome, cam aceleași care au creeat buchetul de arome din parfumul preferat Dior sau Armani. Nu sună foarte plăcut această colaborare, nu?

Mai puține fibre.

Fibrele sunt un alt motiv pentru care ar fi bine să începeți să iubiți sucurile proaspăt stoarse mai mult. Fructele conțin multe fibre, iar sucurile fresh reușesc să păstreze fibrele solubile în componența lor. Acest tip de fibre au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău.

Cu sucurile naturale, corpul Dvs. primește mai mulți nutrienți decât ar primi de la sucurile din comerț. Mineralele, vitaminele, enzimele, flavonoizii se regăsesc în cantități mai mari în sucurile fresh.

sucurile

Mai puțini antioxidanți.

Experții susțin că sucurile fresh au un aport mai mare de antioxidanți. Aceștia luptă împotriva oxidării celulelor, având proprietăți antivirale și anticancerigene. Comparațiile făcute între același tip de suc (suc de măr fresh vs suc de măr din comerț) în cadrul cercetărilor au relevat cantități mai mari de astfel de nutrienți în sucurile fresh.

Detoxifiere cu sucuri din comerț? Nu.

Sucurile fresh conțin glutation – o mică proteină formată din trei aminoacizi. Aceasta componentă ajută la detoxifierea corpului, în special în detoxifierea de pesticide. Marea majoritate a sucurilor din comerț nu conțin această proteină.

Slăbire eficientă cu sucuri din comerț? Nu.

Studiile au arătat că dietele ce se bazează pe produsele neprocesate, inclusiv sucuri fresh, au un succes mai mare în pierderea greutății în plus.

Există numeroase argumente în favoarea unui stil de viață sănătos, cu o alimentație bogată în mâncăruri neprocesate. Iar sucurile fresh se adresează anume acestei categorii.

Faceți un mic efort și consumați sucuri proaspăt stoarse. Corpul Dvs. vă va mulțumi în timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *