sucul de mere

Sucul de mere în loc de anumite medicamente? Da!

Este toamna, sezonul când merele inundă piața, iar noi putem doar să ne bucurăm de asta! De ce? Pentru că oamenii de știință au descoperit că sucul de mere poate rezolva cel puțin două probleme de sănătate cu care se confruntă copiii – infecțiile enterovirale și constipația.

Cum poate ajuta sucul de mere în aceste situații? Haideți să aflăm.

  1. Sucul de mere în loc de soluțiile orale de rehidratare

Milioane de copii din toată lumea se confruntă anual cu infecțiile gastro-intestinale. Voma și diareea sunt două simptome deranjante ale acestor afecțiuni, care cauzează deshidratare severă la mulți dintre copilași. Desigur, primul ajutor medical în asemenea situații sunt soluțiile orale de rehidratare, care suplinesc substanțele nutritive și lichidul pierdut.sucul de mere

Însă, știm bine că copiilor nu le place gustul acestor soluții de rehidratare. Nici măcar nouă, maturilor, nu ne place. Totuși, refuzul de a se rehidrata oral poate duce la necesitate de a face acest lucru prin perfuzii intravenoase, iar asta nu este un scenariu plăcut.

Dar dacă ați putea rehidrata copilul cu o băutură plăcută la gust, non-medicamentoasă, fără substanțe chimice? Dacă copilul ar putea consuma băutura sa preferată și rehidrata în același timp?

Descoperirile din cadrul a mai multe studii au relevat faptul că sucul de mere poate înlocui soluțiile orale de rehidratare cu succes în infecțiile enterovirale de severitate ușoară și moderată. Mai exact, autorii diferitor studii au ajuns la concluzia că hidratarea cu suc de mere în afecțiunii gastrointestinale ușoare și moderate poate fi o alternativă bună rehidratării cu soluțiile orale.

În plus, sucul de mere este mult mai ieftin ca medicamentele și mult mai plăcut de băut pentru copii.

  1. Sucul de mere poate trata constipația la copii

Mai știți acele momente când copilul are dureri de burtică din cauza că e constipat, iar Dvs., ca părinte, nu știți cum să îl ajutați decât oferindu-i medicamente cu efect laxativ? Ei bine, dacă mai treceți prin așa situații, propuneți-i copilului suc de mere. Glucidele și pectina din suc are un efect laxativ ușor, iar asta ar putea fi totul de ce are nevoie copilașul. Oferiți-i copilului o cantitate rezonabilă de suc, iar dacă el/ea este alăptat, aveți grijă să nu scădeți din consumul laptelui matern.

sucul de mere

Este foarte reconfortant să știți că anumite afecțiuni ușoare sau moderate pot fi depășite cu ajutorul unui remediu atât de simplu, accesibil și natural precum sucul de mere. Unde mai puneți că și copilul va bea sucul fără nici o insistență din cauza părinților.

Voi ce alternative naturale cunoașteți la anumite medicamente?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *