mama

Mama mea e frumoasă – Tipsuri de frumusețe de la Dika Cheptene

Odată ce devine mama, o femeie își schimbă complet setul de valori, pune în vizor noua viață, pe care a creat-o și trece, respectiv, pe planul 2 celelalte griji pe care le avea, care acum poate i se par triviale, neînsemnate. Deși, în suflet oricum e fetișcana din fața oglinzii, care își purta buzele cu cel mai îndrăzneț gloss și dansa cu microfonul improvizat dintr-un deodorant.

În căutarea pierdutei imaginii din oglindă, multe mămici ajung să fie foarte confuze atunci când vine momentul să împrospăteze cunoștințele în materie de makeup, și produse la fel. E foarte greu să găsești, în universul pe care-l prezintă acum industria cosmetică, niște produse comode, simple, bune și care să te ajute să fii frumoasă fără efort.

Ei bine, aici intră în scenă makeup artiștii, care pot să ajute cu mișcarea unei simple pensule, asemeni unei baghete magice, să-ți amintești că ai o formă deosebită a ochilor, că pomeții tăi sunt mai rotunzi și că buzele cărnoase tot merită ruj roșu.

Acest articol vine să-ți aducă niște sfaturi simple, pentru a te readuce pe tine, fetișcana, în fața oglinzii, dar și să-ți lase timp la îndemână, economisind efort și bani.

Primul și cel mai important criteriu al unei persoane atrăgătoare, despre care putem spune că siguranță că are un aspect plăcut, este pielea îngrijită. Pielea, și anume calitatea ei, sunt cartea de vizită a unei femei, și uneori și cel mai bun makeup.

  1. Cât de clișeistic n-ar suna, 2l de apă consumată de-a lungul zilei fac minuni cu hidratarea pielii. Nu uita să bei apă, ocazional. Pune la vedere un vas cu apă, din care să-ți fie comod să bei ori de câte ori ai nevoie.

  2. Curățarea de dimineață și seară trebuie să devină un obicei sănătos. Pentru asta nu ai nevoie de multe produse sau pași. Dimineața, un tamponaș cu ceva soluție tonică sunt cel mai potrivit pas, iar seara- o soluție de spălare cu un pH redus, apoi o cremă hidratantă sunt tot de ce ai nevoie. Acești 2 pași îți asigură ciclul normal al hidratării și exfolierii pielii, pentru ca aceasta să respecte un ritm normal de viață.

  3. Revizuiește trusa de cosmetice existentă și verifică atent termenul lor de valabilitate. Un produs expirat poate cauza mai multe probleme, decât ai visat vreodată, astfel acneea, de care parcă-parcă te salvasei în liceu poate reveni înapoi. Rimelurile și produsele cremoase ( fon de ten, rujuri, gloss-uri) au cel mai mic termen de valabilitate.

  4. Nu cumpăra un produs cosmetic doar pentru arată frumos în ambalaj sau l-ai văzut promovat pe rețelele de socializare. Vânătoarea după produse potrivite și calitative e uneori anevoioasă, de asta încearcă pe tine, de câteva ori, un produs pe care vrei să-l cumperi.

  5. Un produs scump, ales pe parametrii personali, își merită investiția. Aceste produse sunt menite să satisfacă necesități multiple, de aceea un fond de ten dintr-un brand cosmetic mai exclusivist îți va acoperi câteva dorințe. Dacă îl vei stoca și la un loc umbros și uscat (un dulap), îi vei păstra și proprietățile.

  6. Investește într-un set de pensule bune, strict necesare, e de dorit să ai și câteva naturale, pentru piele. Acestea îți vor obține întotdeauna un efect curat și profesionist al machiajului, cât de simplu n-ar fi acesta, vor dura mai mult în timp ( 3-5 ani) și vei avea întotdeauna un aspect al machiajului bine prelucrat.

  7. Experimentează cu produse de efect special ( iluminator, gloss pigmentat, eyeliner verde/albastru/mov întunecat) pentru a ieși din comoditate și pentru a adăuga un plus de culoare unui makeup de zi, de nuanțe naturale.

  8. Pentru a afla necesitățile și specificul tău, fă o consultație la un makeup artist, discută sincer despre obiceiuri și problemele, cu care te confrunți. În dependență de asta, un specialist poate să recomande produse 2-in-1, 3-in-1, care s-ar potrivi perfect stilului tău de viață.

Sper că aceste tips-uri te vor ajuta și îți vor readuce încrederea, de care ai nevoie, pentru a te simți frumoasă și proaspătă în fiecare zi.

 

Un articol de suflet de la

Dika Cheptene

Make-up artist Nastelle University Moldova 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *