Silicoane Versus Alăptare

Silicoane Versus Alăptare – Care Este Verdictul?

Orice femeie îşi doreşte să fie frumoasă, iar aceasta frumuseţe are anumite standarte pentru fiecare din noi. Una îşi doreşte picioare mai lungi, alta coapse mai înguste, altcineva, din contră, mai late şi lista ar putea continua la nesfârşit. O altă parte a corpului pe care multe femei ar vrea s-o perfecţioneze, sunt sânii, iar acest gen de intervenţii vin la pachet cu multe întrebări, mai ales printre femeile care încă nu au copii. Oare implanturile mamare şi alăptarea sunt două lucruri compatibile? Pentru că această întrebare a apărut în repetate rânduri în grupul Ask a Mom, am decis să investigăm subiectul Silicoane Versus Alăptare. Iată ce-am aflat…

Deşi Academia Americană de Pediatrie a declarat că nu există dovezi precum că implanturile cu silicoane ar putea dăuna cumva sănătăţii bebeluşului, există şi voci care spun că aceste efecte nu au fost studiate îndeajuns.

Cu toate acestea, experţii în medicină estetică susţin că pentru femeile care încă n-au născut, se recomanda ca incizia pentru implantul mamar să se facă sub sân, în partea laterală, sub muşchiul pectoral, din acest motiv, probabilitatea ca anumiţi nervi să fie atinşi în timpul operaţiei, e minimă. O procedură efectuată corect are şanse mari să nu aibă niciun impact asupra alăptării. Dacă în timpul intervenţiei sunt cumva atinşi nervii din jurul areolei, atunci creierul nu va mai primi semnalul de a elibera oxitocină şi prolactină, hormonii responsabili de producerea laptelui. Nu se recomandă inciziile în jurul areolei, pentru că riscul ca nervii să fie atinşi e foarte mare. Nimeni nu poate să spună exact care va fi impactul operaţiei asupra alăptării, până în momentul în care femeia va încerca să alăpteze. E foarte important să anunţaţi medicul care vă monitorizează sarcina despre implanturi. Experţii susţin că implanturile mamare nu pot dăuna în niciun fel sănătăţii bebeluşului, pentru că ele nu se sparg din cauza alăptării. Unele implanturi sunt umplute cu apă salină şi studiile în domeniu arată că sănătatea bebeluşului nu poate fi afectată dacă apa salină trece în lapte. În cazul implanturilor pe bază de silicon, unii sunt de părere că sunt inofensive, alţii susţin că femeia trebuie monitorizată îndeaproape în timpul sarcinii şi alăptării.

Silicoane Versus Alăptare

Toate bune şi frumoase până aici, doar că orice lucru frumos, vine la pachet şi cu lucruri mai puţin plăcute. Aşadar, în timpul sarcinii glandele mamare se dezvoltă şi îşi măresc volumul. Evident, e nevoie de mai mult spaţiu pentru asta, motiv din care ele ajung să fie presate de implanturile de silicon, astfel se poate întâmpla ca ele să nu funcţioneze cum ar trebui, iar femeia poate simţi un discomfort mai mare decât acel pe care-l are o femeie fara implanturi.

În concluzie, dacă operaţia nu este o urgenţă, ar fi mai bine să fie amânată pentru momentul în care veţi avea deja copii şi nu va mai fi nevoie să alăptaţi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *