uleiul de cocos

Uleiul de cocos – când Nu este bine de folosit această minune a naturii!

Uleiul de cocos, un adevărat produs minune devenit foarte popular în ultimii ani, este un ulei foarte nutritiv și poate fi folosit în diverse moduri. Puteți găsi nenumărate surse pe internet care susțin că uleiul de cocos este pur și simplu minunat, iar efectul acestuia – uluitor. Uleiul poate fi folosit atât intern, cât și extern, efectele benefice ale acestuia fiind observate de marea majoritate a utilizatorilor.

uleiul de cocos

Printre vastele sale folosiri, uleiul de cocos a devenit foarte popular pentru aspectul sănătos pe care îl conferă părului. Dar, cu siguranță, printre cele care l-au folosit pe păr, există și femei mai puțin mulțumite de starea părului după uleiul de cocos.

Aflați de ce în continuare.

De ce folosim uleiul de cocos pentru păr?

Uleiul de cocos este cea mai bogată sursă naturală de acizi grași, anume acei acizi cu proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, care sunt foarte utili pentru organism. Acidul lauric este printre cei mai cunoscuți din această gamă largă.

Acidul lauric este găsit în laptele matern, în mod natural și este un ingredient important în menținerea sănătății și echilibrului hormonal. Acest lucru ajută în special la prevenirea căderii părului. Unicul lucru care poate speria oamenii este utilizarea uleiului de cocos strict pe păr, mai ales persoanele care deja au probleme cu părul gras.

uleiul de cocos

Când totuși nu este recomandat să folosiți ulei de cocos pentru păr?

Anumite uleiuri sunt într-adevăr benefice pentru părul nostru. Mulți dintre noi ignoră beneficiile uleiurilor din cauza supra-șamponării. Din cauza acesteia și alimentarea nesănătoasă, organismul duce lipsă de anumite vitaminte necesare pentru un păr frumos și sănătos. Deci, este totuși uleiul o soluție?

Uleiul de cocos nu este întodeauna benefic pentru podoaba capilară, în dependență de organism și tipul părului. Dacă unii oameni spun că văd efectul după primele spălări, alții susțin că părul cade mult mai mult.

Uleiul de cocos nu este pentru fiecare tip de păr!

Conform studiilor, uleiul de cocos este benefic doar pentru anumite tipuri de păr. Acesta contribuie la păstrarea proteinelor naturale, de aceea, este benefic anume pentru pentru cei care duc lipsă de acest tip de proteine. Nu utilizați acest tip de ulei dacă aveți alergie la cocos.

De obicei, cei cu părul normal vor vedea rezultate bune de la uleiul de cocos – părul va fi mai puternic și va avea mai mult volum. Cei cu părul aspru sau uscat ar putea suferi de pe urma uleiului de cocos, anume pentru că acest tip de păr nu duce lipsa de proteine. Aceste persoane ar putea utiliza alte tipuri de ulei, precum uleiul de marula sau ulei de argan.

Cantitatea de ulei folosită este importantă

Atunci când vine vorba de uleiul de cocos folosit pentru păr, mult nu este deloc bine. Uleiul de cocos are mai multe beneficii atunci când este folosit în cantități mici, întrucât părul nu reacționează destul de pozitiv atunci când este acoperit întru totul de ulei.

Pentru un rezultat mai bun, aplicați o canitate mică de ulei de cocos. Acest lucru va face părul să strălucească, dar nu în exces.

uleiul de cocos

Alte ingrediente sunt la fel de importante

Uleiul de cocos este adesea inclus în produse cosmetice, precum uleiuri hrănitoare pentru păr, măști de păr, iar acestea s-ar putea să nu fie neapărat dăunătoare. Atunci când este combinat cu alte uleiuri și ingrediente,uleiul de cocos poate avea efecte complet diferite decât atunci când este folosit de unul singur.

De exemplu, uleiul de cocos nu face părul uscat sau fragil, atunci când este combinat cu acizii grași din uleiul de măsline sau în combinație cu ulei de argan sau marula. Combinația dintre uleiul de cocos și mierea de albine este efectivă cu adevărat pentru păr – îl face mai neted.

Nu se rezumă totul doar la uleiul de cocos

Dacă utilizați produse100% naturale sau făcute acasă pentru păr, uleiul de cocos nu este cea mai bună soluție. Produsele de păr de casă nu conțin detergenți chimici și agenți tensioactivi, astfel fiind dificil pentru acestea să îndepărteze excesul de grăsime de pe păr, mai ales când acesta e aplicat în cantități mari.

Cum este mai eficient să folosiți uleiul de cocos pentru păr?

Iată care sunt cele mai bune metode prin care puteți beneficia la maxim de uleiul de cocos pentru păr:

  • nu aplicați uleiul pe scalp

Dacă în anumite cazuri, uleiul ajută la înlăturarea mătreții, pentru alții acesta este un adevărat pericol, mai ales dacă este aplicat direct pe pielea capului. Pentru a evita acest efect, aplicați uleiul doar pe păr.

  • – începeți cu cantități mici: observați care este efectul asupra părului dvs.
  • – adăugați și alte produse

Mixul de uleiuri poate fi într-adevăr eficient. Pentru tratament, puteți încerca combinația dintre uleiul de cocos, miere și iaurt.

uleiul de cocos

Consumați intern uleiul de cocos pentru un efect mai bun

Părul nu are aceeași capacitate de a asimila toate proprietățile uleiului de cocos precum o are sistemul digestiv. Nu veți putea beneficia pe deplin de tot ce vă poate oferi uleiul de cocos dacă îl utilizați exclusiv pe cale externă.

Astfel, uleiul de cocos poate oferi cele mai multe beneficii părului atunci când este consumat intern, pentru că acizii grași și antioxidanții ajută la creștere părului din interior spre exterior. Sănătatea părului și a creșterii acestuia începe din interior, deci puteți începe să consumați uleiul de cocos și veți observa îndată schimbările.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *