1

Remedii naturale pentru hemoroizi în timpul sarcinii

Dacă știți de hemoroizi doar din auzite, atunci sunteți o norocoasă! Dar dacă ați simțit pe pielea voastră ce înseamnă această problemă, atunci vă putem ura cu tristețe Bine ați venit! în clubul miilor de femei din toată lumea care luptă cu această problemă.

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii sunt umflături/ îngroşări ale vaselor de sânge de la nivelul anusului. Există două tipuri dde hemoroizi – interni şi externi.

Hemoroizii interni sunt localizați în rect şi de obicei sunt nedureroşi, dar pot provoca o anumită presiune la nivel local.

Hemoroizii externi sunt mici bulgări situați în afara rectului, care pot fi dureroşi şi pot provoca mâncărimi.

Simptomele hemeroizilor includ sângerare rectală, mâncărime, arsură, durere sau presiune, umflătură în regiunea anusului, sânge roşu aprins pe hârtia igienică.

4

 

De ce suferiţi de hemoroizi în timpul sarcinii?

În timpul sarcinii, uterul şi volumul de sânge creşte. Acesta exercită presiune pe vasele mari aflate pe peretele posterior al abdomenului, îngreunând circulaţia sanguină, în special întoarcerea venoasă.

Hemoroizii în timpul sarcinii poate fi, de asemenea, un rezultat al constipaţiei. În timpul sarcinii are loc încetinirea tranzitului intestinal, constipaţia, care determină presiune crescută la defecaţie, fiind o cauză directă a hemoroizilor.

Vitaminele prenatale care conţin fier sintetic pot fi, de asemenea, de vină. Fierul sintetic poate fi foarte constipant. Tensionarea care vine împreună cu constipaţia poate provoca apariţia hemoroizilor.

În cele din urmă, creşterea fluxului de sânge din cauza sarcinii poate fi, de asemenea, de vină. În combinaţie cu o presiune suplimentară a uterului în creştere, fluxul de sânge suplimentar face venele mai vulnerabile de a deveni inflamate.

2

Când pot apărea hemoroizii la majoritatea mamelor?

Cu toate că hemoroizii pot apărea în orice moment, ei apar la majoritatea mamelor în al treilea trimestru de sarcină sau în timpul travaliului.

Dacă vă confruntați cu asemenea problemă, vă recomandăm să încercați câteva remedii naturiste până să apelați la chirurg.

Iată câteva dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru hemoroizi, pe care le puteți încerca în timpul sarcinii

 • Baie călduţă cu oţet de mere. Adăugaţi o jumătate de cană de oţet de mere la o baie și stați în baie cel puțin 20 de minute.
 • Aplicaţi ulei de nucă de cocos local. El are proprietăţi antibacteriene şi antifungice, care pot ajuta cu mâncărimea și de asemenea, poate ameliora durerea şi inflamaţia şi ar trebui să ajute hemoroizii să se vindece în câteva zile. 3
 • Faceţi comprese cu hamamelis. Înmuiați un disc de vată în hamamelis organic, congelaţi-l şi aplicaţi-l în zona hemoroizilor. Aceste discuri pot calma şi vindeca zona inflamată.
 • Aloe vera. Aplicaţi aloe vera pe zonele inflamate pentru a amelioara discomfortul. Cea mai bună metodă este să utilizaţi frunze proaspate de aloe vera. În cazul în care acestea nu sunt o opţiune, asiguraţi-vă că utilizaţi un extract pur de aloe vera, fără adaos de substanţe chimice şi parfumuri.
 • Utilizaţi şerveţele umede. În loc să folosiţi hârtie igienică uscată, încercaţi să utilizaţi şerveţele umede pentru bebeluş sau discuri de vată îmbibate în extract de hammamelis pentru a evita mai multe iritaţii.
 • Acupunctură. În cazul în care circulaţia sanguină este de vină pentru hemoroizi, acupunctura vă poate ajută. Ea poate îmbunătăţi, de asemenea, funcţia musculară care poate ajută cu hemoroizii în timpul sarcinii.
 • Arnică. Se aplică un gel de arnică (sau adăugaţi ulei de arnică la uleiul de nucă de cocos) pe zona inflamată. Arnica reduce inflamaţia şi vindecă vânătăile.

5

Cum puteţi preveni hemoroizii în timpul sarcinii?

 • Alegeţi vitamine prenatale naturale. Vitaminele sintetice, în special fierul, pot provoca constipaţie. Vitaminele prenatale pe baza de produse alimentare sunt absorbite mai uşor şi nu provoacă constipaţie.
 • Beţi multă apă! Aveţi nevoie de multă apă în timpul sarcinii, iar dacă nu beţi suficient organismul va reabsorbi apa din intestin lăsând un scaun uscat, care este greu de a fi eliminat.
 • Dietă sănătoasă. Asiguraţi-vă că obţineţi o mulţime de fibre din fructe integrale, legume, nuci şi seminţe. Seminţele de chia înmuiate sunt minunate pentru a menţine intestinele în mişcare. Nu uitaţi să includeţi grăsimi sănătoase pentru că acestea păstrează intestinul lubrifiat. Surse bune sunt uleiul virgin de nuca de cocos, unt organic, ulei de măsline şi fructele de avocado.
 • Faceţi sport regulat. Exerciţiul pune sângele şi sistemul limfatic în mişcare, şi masează uşor sistemul digestiv.
 • Ghemuiţi-vă cînd mergeţi la toaletă. Genuflexiunile sunt modul natural de a elimina scaunul. Aşezatul, sau mai rău, sprijinitul înapoi, strînge intestinul, astfel încît scaunul devine blocat. Puteţi încerca să ridicaţi picioarele în sus şi să le înclinaţi în faţă.
 • Consumaţi probiotice! Fie sub formă de supliment sau din alimente fermentate, probioticele vă vor ajută la menţinerea sistemului digestiv în normă.

De obicei nu aveţi nevoie de consultaţia unui medic pentru aceste remedii naturale pentru hemoroizi. Acestea vor elimina simptomele de obicei în câteva zile.

Dacă aţi încercat toate metodele menţionate mai sus şi hemoroizii persistă sau aveţi simptome severe, cum ar fi mai mult decât un frotiu de sânge, un nodul pe rect sau dureri rectale, contactaţi medicul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *