in vitro

Top 10 fapte interesante despre fertilizarea in vitro pe care ar trebui să le cunoașteți!

Fertilizarea in vitro sau FIV, după cum i se mai spune, devine mult mai populară în întreaga lume cu orice zi trecută. Acest lucru se întâmplă din cauza problemelor întâlnite de tineri atunci când aceștia vor întemeieze o familie și să aibă copii.

Dacă sunteți interesată în acest subiect, Vă propunem în continuare cele mai importante 10 lucruri despre FIV.

 1. De la câștigătorii Premiului Nobil până la bebelușii în eprubete

Persoana care a inventat conceptul FIV este Robert Geoffery Edwards. El a primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru dezvoltarea fertilizării in vitro.

 1. Banii – un aspect de bază în acest domeniu.

În medie, un ciclu de fertilizare in vitro vă poate costa aproximativ 12.500 $ în Statele Unite. Acest tip de reproducere este unul din cele mai scumpe, dar în același timp unul din cele mai eficiente.

in vitro

 1. Este infertilitatea des întâlnită?

În jur de 7 milioane de femei în vârstă de 15-44 de ani suferă de fecunditate afectată sau fecunditate slăbită. Acest lucru înseamnă că femeia nu poate duce sarcina până la sfârșit sau nu poate rămâne însărcinată.  Această statistică este bazată doar pe Statele Unite, dar trebuie să realizați faptul că numărul este mult mai mare, raportat la întreaga planetă.

 1. Ce probleme pot fi depășite prin fertilizarea in vitro?

Diagnosticarea cu probleme de infertilitate pentru un cuplu poate fi traumatizant. Un al punct de vedere este faptul că FIV este una din cele mai bune soluții pentru nenumărate probleme, precum:

 • Endometrioza
 • Probleme cu ovulația
 • Probleme cu trompele uterine sau a uterului
 • Anumiți anticorpi care pot afecta ovulele sau sperma
 • Incapacitatea spermatozoizilor de a penetra mucusul cervical
 • Numărul scăzut de spermatozoizi

in vitro

 1. Prima istorie de succes a FIV

Primul copil în istorie conceput într-o eprubetă a fost Louise Brown. Ea a fost născută în Anglia în 1978 și cântărea aproximativ 2.6 kg. Trăiește până în prezent și are doi copii care au fost concepuți în mod natural.

 1. Totul s-a întâmplat la timpul său

În SUA, fertilizare in vitro a fost utilizată cu succes pentru prima dată în 1981, la doar 3 ani după nașterea lui Louise în Marea Britanie. Acest lucru nu s-a întâmplat direct după primul experiment de success, fiind nevoie de mai multe studii în acest sens.

 1. Părinți fericiți cu bebelușii sănătoși

Peste 4 milioane de copii sunt născuți prin intermediul centrelor de fertilizare in vitro speciale.

in vitro

 1. Factorii de succes a fertilizării in vitro

Există câțiva factori cărora le datorăm succesul acestei proceduri:

 • Vârsta – Femeile sub 35 de ani au cele mai mari șanse de a rămâne însărcinate prin fertilizarea in vitro. După 35 șansele scad, iar după 44 practic dispar, deși nu complet.
 • Un copil sau gemeni – în linii generale, femeile care sunt supuse unei fertilizări in vitro cu succes se încadrează în 3 categorii: 63% dintre ele au un singur copil, 32% dintre ele au gemeni și 5% dintre el au tripleți sau mai mulți copii.
 • Costul unei proceduri FIV – fertilizarea in vitro este o procedură medicală de lungă durată și destul de costisitoare. Puteți plăti până la $ 12,500 în SUA, dar există și alte opțiuni mai accesibile în alte țări. De exemplu, Grupul de Spitale Medicana din Turcia oferă această procedură la prețul de 3750 Euro, inclusiv biletele avia tur-retur din Chișinău și cazare pentru două persoane.
 • Siguranța FIV – fertilizarea in vitro este o procedură sigură, care a fost utilizată timp de mulți ani. Copiii concepuți prin fertilizarea in vitro, sunt la fel de sănătoși ca cei concepuți în mod natural.
 1. Rata de succes

Rata natalității este în directă concordanță cu patru aspecte importante precum vârsta cuplului, sănătatea și alți factori care pot influența ciclul de fertilizare in vitro:

 • Femeile care au 35 de ani sau mai tinere se pot aștepta la o rată de succes de 43% până la 50%
 • Femeile care sunt 35 la aproximativ 40 se pot aștepta la o rată de succes FIV de 35% până la 40%
 • Femeile care sunt în jur de 40 sau mai mari se pot aștepta la o rată de succes de aproximativ 15% până la 18%
 • Pentru femeile care sunt mai vechi de 44 de ani, o sarcină de succes, după doar un ciclu FIV este un eveniment rar
 1. Istoriile de succes

Anual, aproximativ 30.000 de cupluri din SUA apelează la procedurile de fertilizare in vitro pentru a începe o familie. Dintre acestea, în jur de 30% concep un copil după primul ciclu de fertilizare in vitro.

Acestea au fost top cele mai interesante lucruri despre fertilizarea in vitro – sigur, sănătos și eficient.

Dar pe lângă toate aspectele de mai sus, există multe alte detalii importante pe care trebuie să le cunoașteți referitor la această procedură. În primul rând, este important ca dumneavoastră și partenerul dumneavoastră să fiți asistați de o echipă de doctori profesioniști pentru a vă ajuta ca visul de a deveni părinți să se transforme in realitate.

În data de 24 septembrie, Ask a Mom organizeaza un seminar, unde vor fi invitați 5 profesori de la Clinica Medicana din Istanbul. Ei va vor raspunde la toate intrebarile ce țin de fertilizarea invitro, dezvăluind toate secretele și detaliile procedurii.
Grupul de Spitale Medicana se numără printre primii fondatori de spitale private în Turcia și oferă servicii medicale în conformitate cu standardele de sănătate recunoscute în întreaga lume. Domenile de specializare care înregistrează un număr impresionant de pacienți sunt: cardiologia, centrul pentru cancer, transplant, medicina reconsructiva și fertilizarea in vitro.

in vitro
Costul biletului: 70 lei/persoana sau 100 pentru 1+1
Sunt binevenite cuplurile 🙂
Puteți afla mai multe detalii despre seminarul marca Ask a Mom – Fertilizarea in vitro de la A la Z – pe pagina evenimentului.

 

2 thoughts on “Top 10 fapte interesante despre fertilizarea in vitro pe care ar trebui să le cunoașteți!

  1. Seminarul va avea loc pe data de 24 septembrie, hotel Jolly Alon, ora 11. Intrarea este GRATUITA deci puteti veni cu sotul, prietena, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *